Φαίνεται ότι οι καταναλωτές έχουν αρχίσει να περιορίζουν τις επισκέψεις τους στα σουβλατζίδικα καθώς και τις παραγγελίες τους για να απολαύσουν το αγαπημένο τους σουβλάκι. Αυτή η αλλαγή στις προτιμήσεις τους συνδέεται με τις αυξήσεις των τιμών στα κρέατα που παρατηρήθηκαν τον περασμένο μήνα, οι οποίες υπερβαίνουν το 12%. Αναμένεται, λοιπόν, ότι οι τιμές για το σουβλάκι θα ανέβουν ακόμη περισσότερο.
Ο υπεύθυνος κρεοπωλείου, Αντώνης Βαλτετσιώτης, σχολίασε σχετικά με την κατάσταση των τιμών στα κρέατα. «Ένα κομμάτι κρέατος, μοσχάρι ελληνικό χωρίς κόκκαλο, ξεκινάει από τα 12,98 ευρώ/κιλό. Αντίστοιχα, το χοιρινό κοστίζει 5,8/κιλό, ενώ το κοτόπουλο φτάνει τα 3,48 ευρώ/κιλό. Οι τιμές παραμένουν σταθερές, τουλάχιστον στο κρεοπωλείο μας, αν και υπήρξε ένα πρόβλημα τον Αύγουστο με την επάρκεια», ανέφερε ο κ. Βαλτετσιώτης.
Οι αυξήσεις δεν περιορίζονται μόνο στα κρέατα, αλλά επηρεάζουν και τις τιμές των λαχανικών. Στα σούπερ μάρκετ, οι τιμές για ορισμένα προϊόντα είναι οι εξής:
- Ντομάτα: 1,70€ – 1,98€
- Αγγούρι (1 τμχ): 0,70€ – 1€
Πού κυμαίνονται οι τιμές στα κρέατα
Ιούλιος – Σεπτέμβριος
- Αρνί: 11€ – 12€
- Κατσίκι: 13,50€ – 14€
- Μοσχάρι: 12€ – 13€
- Χοιρινό (Λαιμός): 7,80€ – 8,50€
- Κοτόπουλο: (στα ίδια επίπεδα)
Τυλιχτό στο χέρι (γύρο ή καλαμάκι)
- Σεπτέμβριος 2023: 3€ – 3,70€
- Σεπτέμβριος 2024: 3,40€ – 4,20€
Η κατάσταση αυτή αναμένει να οδηγήσει σε μεγαλύτερες τιμές για το σουβλάκι, μετατρέποντας το σε φαγητό πολυτελείας.
Πηγή: tovima.gr