Το νέο τεύχος της Ελληνικής Κουζίνας, που κυκλοφορεί με το ΒΗΜΑ αυτήν την Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε γεύσεις που συγκινούν. Το αφιέρωμα εστιάζει σε αγαπημένες μακαρονάδες και ζυμαρικά αλά ελληνικά, παρουσιάζοντας πενήντα εκλεκτές συνταγές από κάθε γωνιά της χώρας. Χυλοπίτες, φλωμάρια, ματσάτα και γκόγκες βρίσκονται στη σκηνή, δημιουργώντας ένα πλούσιο συνταγολόγιο.
Οι παραδοσιακές αυτές συνταγές, με την έντονη γεύση τους, ξυπνούν μνήμες και φέρνουν μια νότα νοσταλγίας. Παράλληλα, ενσωματώνονται και σύγχρονες προτάσεις που αναδεικνύουν τα ελληνικά ζυμαρικά και τα μοναδικά τοπικά προϊόντα, όπως κόκορας με φλωμάρι και γιουβέτσι μοσχάρι οσομπούκο.
Η αποθέωση των ζυμαρικών σε όλες τους τις μορφές συνοδεύεται από χρήσιμα tips και αναλυτικές περιγραφές των συνταγών μακαρονάδων, προσφέροντας καθοδήγηση από ειδικούς όπως οι Δημήτρης Σκαρμούτσος, Τίμος Ζαχαράτος, Νίκος Καραθάνος και Τζιοβάνι Σκαράτζι.
Επιπλέον, οι αναγνώστες μπορούν να μάθουν την ιστορία του σιταριού και των ζυμαρικών, καθώς και να ακολουθήσουν βήμα-βήμα οδηγίες για να φτιάξουν φρέσκα ζυμαρικά. Η εμπειρία ολοκληρώνεται με προτάσεις για τα καλύτερα στέκια που προσφέρουν παραδοσιακά πιάτα όπως το παστίτσιο και το γιουβέτσι, καθώς και πληροφορίες για εξειδικευμένα παντοπωλεία ώστε να προμηθευτούν ιδιαίτερα ζυμαρικά και συνοδευτικά.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ, αυτή την Κυριακή 6 Οκτωβρίου με το ΒΗΜΑ. Πηγή: tovima.gr