Η αναμενόμενη αύξηση τιμών για το σουβλάκι δείχνει πως η εποχή που θεωρούνταν φθηνός τρόπος φαγητού για πολλά ελληνικά νοικοκυριά πλησιάζει στο τέλος της. Στην Αττική, οι τιμές έχουν φτάσει φέτος στα 3,40 με 4,20 ευρώ, με τις προσεχείς αυξήσεις να προβλέπεται να ανεβάσουν το τυλιχτό σουβλάκι κοντά στα 4,50 ευρώ. Συγκεκριμένα, οι τιμές αναμένονται στα 4 ευρώ στον Πειραιά, 3,90 στην Καλλιθέα και 3,80 στο Αιγάλεω.
Στη Θεσσαλονίκη, οι τιμές είναι ακόμα πιο υψηλές, φτάνοντας τα 6 ευρώ για ένα σάντουιτς στα τοπικά σουβλατζίδικα. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για διπλασιασμό των τιμών σε μόλις λίγα χρόνια, αφήνοντας αρκετούς καταναλωτές να μειώνουν τη συχνότητα παραγγελιών ή τις ποσότητες για να προσαρμοστούν στις οικονομικές τους ανάγκες.
Πληροφορίες από εκπροσώπους του σωματείου ψητοπωλών Αττικής επισημαίνουν ότι οι νέες αυξήσεις δεν περιορίζονται μόνο σε τουριστικές περιοχές όπως η Μύκονος, όπου η τιμή του τυλιχτού σουβλακιού μπορεί να φτάσει και τα 15 ευρώ το καλοκαίρι, αλλά επηρεάζουν το σύνολο της αγοράς σε γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά.
Η κατάσταση αυτή έχει οδηγήσει τους ιδιοκτήτες ψητοπωλείων να δηλώνουν ανήμποροι να συγκρατήσουν τις τιμές, τη στιγμή που οι μισθοί για τους περισσότερους καταναλωτές παραμένουν στα ίδια επίπεδα. Οι συγκρίσεις με τις τιμές πριν από έναν χρόνο, που κυμαίνονταν από 3 έως 3,70 ευρώ, αποδεικνύουν την απότομη αύξηση που έχει προκύψει.
Πηγή: tovima.gr