Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Κουμουνδούρου, υπήρξαν αναμενόμενες αντεγκλήσεις και διαφωνίες μεταξύ των μελών της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Νίκος Παππάς επισήμανε ότι «το κόμμα θα απαντάει στις προκλήσεις υποψηφίων», τονίζοντας ότι η στρατηγική που εφαρμόστηκε για μη επίτευξη απαρτίας στην Κεντρική Επιτροπή είναι «απαράδεκτη». Παράλληλα, υποστήριξε ότι το εξώδικο δεν ανασύρθηκε και κατήγγειλε την ύπαρξη παράλληλης ιστοσελίδας από τον Στέφανο Κασσελάκη, θεωρώντας αυτή την κίνηση ως προσπάθεια δημιουργίας άλλου κόμματος.
Ο Παύλος Πολάκης σχολίασε και τις δύο πλευρές, εστιάζοντας στη στάση της πλειοψηφίας, αναφέροντας ότι «την έχετε κάνει την μ@λ@κι@ σας», με συνέπεια να έχει μετατραπεί ο πρώην πρόεδρος σε «πληγωμένο πρίγκιπα». Ταυτόχρονα, χαρακτήρισε τις ιδέες του Κασσελάκη ως «αδολφοχιτλερισμό», κυρίως αναφορικά με την «αμεσοδημοκρατία» που επικαλείται, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι «αυτό το πράγμα πρόεδρος δεν βγαίνει, αν έρθει κανονικός κόσμος να ψηφίσει».
Από τη δική της πλευρά, η Θεοδώρα Τζάκρη υπερασπίστηκε τον πρώην πρόεδρο, εκφράζοντας την παρατήρηση ότι είναι «απαράδεκτο» η Πολιτική Γραμματεία να συνεδριάζει κάθε εβδομάδα με σκοπό να τον καταγγείλει, την ώρα που πολλά θέματα παραμένουν ανοιχτά. Σημείωσε ότι αιτείται απαντήσεις σχετικά με το πού θα διεξαχθεί το συνέδριο και ποιος έδωσε την εντολή για την ανακοίνωση της «αμετάκλητης και άμεσα εφαρμοστέας απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής».
Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, από την άλλη, χαρακτήρισε «τεχνητές» τις προσπάθειες αποτροπής της απαρτίας, αναφέροντας ότι αυτές υπονομεύουν «τη δημοκρατική λειτουργία του κόμματος». Ανέφερε επίσης ότι «ο Στ. Κασσελάκης προσβάλλει καθημερινά την Κεντρική Επιτροπή», σημειώνοντας ότι νωρίτερα αυτή τον στήριζε.
Τέλος, ο Πάνος Ρήγας αναφερόμενος στο άρθρο 16 του καταστατικού δήλωσε ότι «όποιος θέλει μπορεί να υποβάλει υποψηφιότητα στο συνέδριο με τις απαιτούμενες υπογραφές και πόθεν έσχες», τονίζοντας την απόλυτη κυριαρχία του συνεδρίου.
Πηγή: tovima.gr