Όλη αυτή η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ φέρνει στο προσκήνιο τη «προεδρολογία» και τις εσωκομματικές αντιπαραθέσεις. Ο Νίκος Παππάς, ως πρόεδρος της ΚΟ, προσπαθεί να διατηρήσει μια θετική εικόνα, αλλά η πρόσφατη επιστροφή του θα μπορούσε να φέρει νέες συγκρούσεις στελεχών.
Από την πλευρά της, η Κατερίνα Νοτοπούλου προχώρησε σε σοβαρούς ισχυρισμούς, καταγγέλλοντας «bullying» από τον Στέφανο Κασσελάκη, κίνηση που ωστόσο αποδεικνύει την εσωτερική αναταραχή. Εντωμεταξύ, οι υποστηρικτές του Κασσελάκη εξέφρασαν την ανησυχία τους για πραξικοπηματικές ενέργειες που στοχεύουν να του αφαιρέσουν τη θέση.
Ο Χρήστος Σπίρτζης επιβεβαίωσε την απογοήτευσή του, δηλώνοντας ότι «το μόνο που ενδιέφερε τον κ. Κασσελάκη ήταν η καρέκλα και η κρατική χρηματοδότηση». Αυτό δείχνει μια μάχη για την ηγεσία, όπου ο θυμός και οι κατηγορίες κυριαρχούν.
Διαφορετικές απόψεις εδραιώνονται στην παράταξη, με τις διαφωνίες να γίνονται καθεμία όλο και πιο διχαστικές. Ο Νίκος Καρανίκας απηύθυνε αναφορά στη δυνατότητα νίκης του Κασσελάκη αν δεν υπάρξουν μεθοδεύσεις, ενώ η Έλενα Ακρίτα αναρωτήθηκε για τη διαδικασία καθαίρεσης.
Στο πλαίσιο των εσωκομματικών αντικείμενων, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος έκανε νύξεις σχετικά με σταλινικές τακτικές για να σταματήσει ο Κασσελάκης, συγκρίνοντας τον με την ιστορική προσωπικότητα Νικολάι Γιεζόφ. Αντίστοιχα, ο Διονύσης Τεμπονέρας φάνηκε να αποστασιοποιείται, τονίζοντας πως ο αγώνας για αξίες δεν συνδυάζεται με την επιθυμία για εξουσία.
Ο Νίκος Παππάς, αν και κατηγορούμενος ως “Ιούδας”, αποφάσισε να κρατήσει αποστάσεις, επιμένοντας στην υποχρέωσή του να προστατεύσει το κόμμα του. «Θα περιμένω κι εγώ να τον ακούσω», είπε αναφερόμενος στον Κασσελάκη, αφήνοντας ανοιχτά τα ζητήματα που αφορούν το μέλλον της ηγεσίας.
Καθώς φαίνεται, η εσωτερική δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει τεταμένη και δύσκολα θα αντέξει τις επόμενες εξελίξεων, με όλους τους κοινούς τόπους και τις κοινές αλήθειες να αποκτούν διαφορετική ερμηνεία από τα μέλη.
Πηγή: tovima.gr