Ο χαμός του 19χρονου Γιάννη πέρυσι τον Αύγουστο σε λούνα παρκ της Χαλκιδικής αποκάλυψε σοβαρά προβλήματα που αφορούν τη λειτουργία αυτών των χώρων ψυχαγωγίας στην Ελλάδα. Στις «Εξελίξεις Τώρα», ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος ανέφερε ότι σχεδόν όλα τα λούνα παρκ της χώρας δεν διαθέτουν άδεια, γεγονός που τα καθιστά μη νόμιμα για την υποδοχή του κοινού. Μόνο τρία πάρκα, ένα μεγάλης κλίμακας στην Αθήνα και δύο στην περιφέρεια, πληρούν τις προϋποθέσεις λειτουργίας.
Ο ίδιος ενημέρωσε ότι έχει διαπιστωθεί πως μια από τις εταιρείες που πιστοποιούν τα λούνα παρκ δεν έκανε τις σωστές εκτιμήσεις. Παράλληλα, η συγκεκριμένη εταιρεία είχε αντικαταστήσει αρκετούς υπαλλήλους της, που ήταν υπεύθυνοι για τους εξονυχιστικούς ελέγχους, προσφέροντας ιδιωτικά παραστατικά που επιβεβαίωναν την καλή κατάσταση αυτών των εγκαταστάσεων, κάτι που είναι απαράδεκτο.
Αυτές οι σοβαρές παρατυπίες εντοπίστηκαν από το υπουργείο Ανάπτυξης έπειτα από τον θάνατο του νεαρού. Η εταιρεία που ανέλαβε την πιστοποίηση ελέγχει επίσης παιδότοπους και παιδικές χαρές, γεγονός που εντείνει την ανησυχία για την ασφάλεια των χώρων ψυχαγωγίας για παιδιά.
Ο πατέρας του άτυχου Γιάννη, Γιώργος Καϊμπαλής, εξέφρασε την απόγνωση του και την απαίτησή του για αποδοχή ευθυνών. Επέστησε την προσοχή στην ανάγκη οι αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους, καταλογίζοντας την ευθύνη στους δημάρχους που επέτρεψαν τη λειτουργία λούνα παρκ χωρίς άδειες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. «Από τις 10 Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα τα λούνα παρκ λειτουργούν. Δεν αναλαμβάνει κανείς την ευθύνη. Μιλάμε για ζωές. Εμάς μας έκλεισαν το σπίτι», τόνισε.
Πηγή: tovima.gr